Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

EndNote 20 Basiscursus

4.7 Libraries synchroniseren en delen met anderen

Libraries synchroniseren

Libraries in uw desktop EndNote programma, EndNote Online en uw iPad EndNote zijn te synchroniseren, zodat alle referenties, bijlages en notities gelijk zijn ongeacht van waar u de betreffende library opent.
Bij een geopende library klikt u linksboven op 'Sync Configuration'  en dan de knop  om het synchroniseren te starten.
Of ga naar Library - Sync.
Dit venster zal verschijnen:

Login met uw EndNote Online account of creëer een nieuw account. Als u al een Web of Science account hebt kunt u ook dat account gebruiken om in te loggen in EndNote Online.
Let op: Slechts één desktop library kan worden gesynchroniseerd met uw EndNote Online. Bij het synchroniseren van een nieuwe library zullen libraries worden samengevoegd met alle oorspronkelijke groepen en referenties. U krijgt een melding voordat dit gebeurt. Als u besluit om libaries samen te voegen gebruikt u daarna dan de laatste library als uw nieuwe library.
Uw logingegevens worden opgeslagen bij Preferences - Sync.


Libraries of groepen delen met anderen

Let op:
* Voordat een library of groep gedeeld kan worden moet deze eerst volledig gesynchroniseerd worden.
* Om in staat te zijn een EndNote library of groep te delen met collega's moeten alle uitgenodigden een EndNote Online account hebben of er een aanmaken.

Als u een library wilt delen (met max. 100 personen), klik op File - Share en voeg e-mailadressen toe. Een uitnodiging wordt verstuurd per e-mail. Reminders versturen is ook mogelijk.
Als u een groep wilt delen (met max. 1000 personen), selecteer de groep, klik op of via Groups - Share Group en voeg e-mailadressen toe. Een uitnodiging wordt verstuurd per e-mail. Reminders versturen is ook mogelijk.
Let op: File attachments in groepen worden niet gedeeld.
Het is niet mogelijk om Smart groups te delen.

Om de uitnodiging te kunnen accepteren moet men inloggen in het eigen EndNote Online account. Gebruik hierbij dezelfde login-gegevens als wanneer u inlogt bij EndNote Online of bij het synchroniseren van een desktop library.

De gedeelde library is te openen via File > Open Shared Library
Iedere deelnemer met Read & Write bevoegdheid kan referenties aanpassen.
Activiteiten zijn te volgen via de button waar alle wijzigingen, notities e.d. te zien zijn die gemaakt zijn door degenen die toegang hebben tot de gedeelde library of groep.