Skip to Main Content

EndNote 20 Basiscursus

4.1 Bekijken van referenties

Als u een EndNote library opent, krijgt u de referenties in verkorte vorm te zien. Meestal ziet u dan auteur(s), het jaar, een stuk van de titel, tijdschrift, reference type. U kunt zelf bepalen wat in dit scherm te zien is via Edit - Preferences - Display Fields.

In dit scherm met korte presentatie kunt u referentie(s) selecteren door erop te klikken. In onderstaand scherm is dat gedaan bij 1 referentie (de 6de van boven).De geselecteerde referentie wordt rechts getoond met de mogelijkheid de invoer aan te passen (Edit) of een PDF toe te voegen (Attach file). De referentie wordt getoond in de output style die op dat moment gedefinieerd is, in dit geval APA 7th. De output style is gemakkelijk te veranderen door het drop-down menu naast style APA 7th te openen.

Welke velden u ziet in de korte presentatie kunt u aanpassen. Nu worden daar in bovenstaande figuur getoond:

U kunt dit uitbreiden, bijvoorbeeld met het record number dat EndNote toekent aan ieder record. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld als u samenwerkt met anderen en literatuur wilt verdelen over deelnemers.
Deze wijziging kunt u aanbrengen door in bovenstaande balk in EndNote te gaan staan, op de rechtermuisknop te klikken en dan de aanpassing te doen die u wenst, bijvoorbeeld een vinkje zetten bij “Record Number” om dit te laten opnemen in de korte presentatie.

Recent toegevoegde referenties

Bij Recently Added vindt u de toegevoegde referenties van de afgelopen 24 uur (standaard), 7 dagen, 14 dagen of 30 dagen.