In referenties kunt u in het veld URL links opnemen naar bijvoorbeeld de fulltext van publicaties.
Vaak komt zo'n link ook mee als u referenties uit bibliografische zoeksystemen overneemt.
Met de knop Attach File kunt u een file (PDF, Word, Excel etc.) toevoegen dat zich op uw eigen PC bevindt.
Deze gekoppelde file wordt ook opgenomen in de .DATA directory die bij de library hoort.
U kunt vanuit EndNote ook zoeken of er op het internet fulltext te vinden is bij een referentie in uw library.
Daarvoor moet u eenmalig een aantal settings aanpassen in Edit - Preferences - Find Full Text.
Nu kunt u bij een referentie in uw library naar fulltext op internet laten zoeken.
Selecteer daarvoor een referentie in de titellijst en klik op 
of via een klik op rechtermuisknop en dan Find Full Text kiezen, of via References - Find Full Text.
U wordt gevraagd in te loggen met uw RU-gegevens. Aan de linkerkant onder FIND FULL TEXT kunt u zien of u succesvol bent.
Als u succes heeft, wordt de PDF opgenomen in de datafolder die bij uw library hoort.
En er wordt een verwijzing opgenomen in uw referentie in het veld File Attachments (herkenbaar aan het paperclip-icoontje).
Let op:
EndNote's Find Full Text-functionaliteit kan vanwege veiligheidsredenen geen full-text bronnen opvragen die JavaScript gebruiken.
Bijv. het platform ScienceDirect van Elsevier maakt gebruik van JavaScript, dus de full-text wordt niet automatisch toegevoegd aan uw EndNote library, ook al heeft de Radboud Universiteit een abonnement op veel tijdschriften van Elsevier.
In EndNote is ook een mogelijkheid opgenomen om op een dynamische manier de beschikbaarheid van publicaties te bepalen.
Daarbij maakt u gebruik van het linking-mechanisme dat de UB Nijmegen gebruikt.
Hiervoor is een eenmalige aanpassing nodig van u in het EndNote programma. Deze wordt hieronder beschreven:
Hierna kunt u bij een referentie in EndNote doorlinken naar fulltext, want u maakt zo namelijk gebruik van het linking-mechanisme van de bibliotheek.
Selecteer een referentie, klik op de rechtermuisknop en kies OpenURL Link of ga via References - URL - OpenURL Link.
U komt dan op een scherm met beschikbaarheidsinformatie voor de betreffende publicatie.
