Skip to Main Content

RUQuest: Exporteren

Exporteren

Heb je een interessant artikel of boek gevonden, dan kun je de gegevens opslaan of exporteren.
 

Eén treffer exporteren/opslaan

In de lijst met resultaten, en bij de details van een resultaat, vind je bij elke treffer de volgende knoppen:

Kijk in de box Opties voor exporteren aan de rechterzijde voor meer informatie.
 

Meerdere treffers exporteren

Zet de gewenste treffers bij Opgeslagen items door op het sterretje bij de treffer te klikken:

Na een paar seconden wordt het sterretje rood en staat de treffer bij Opgeslagen items, rechts bovenaan de resultatenlijst.

Klik je op Opgeslagen items dan heb je de mogelijkheid om items te selecteren en vervolgens te exporteren of te e-mailen.

Wil je de lijst langer bewaren klik dan bij de opgeslagen items op de optie Lijst aanmaken. Hiervoor moet je ingelogd zijn.

Zo kun je een persoonlijke lijst aanmaken om deze later te kunnen inzien, e-mailen of exporteren.

Deze persoonlijke lijst kun je ook delen met anderen. Als je de lijst aanmaakt of bewerkt, kun je onder Privacy de schuifknop van Privé naar Gedeeld zetten. Zodra je deze instelling opslaat, krijg je een link te zien waarmee je de lijst met anderen kunt delen.

Opties voor exporteren

Titel citeren of exporteren

Met deze optie kun je de gegevens van een resultaat exporteren naar je referentiemanager. Momenteel kun je kiezen voor Endnote, Refworks of RIS. Ook is het mogelijk om rechtstreeks een verwijzing te kopiëren. Onder Selecteer een stijl voor bronvermelding kun je de gewenste referentiestijl selecteren.

Controleer of alle gegevens getransporteerd worden.
 

Referentiemanagers

Meer weten over referentiemanagers? Neem een kijkje bij de volgende LibGuides:
EndNote
Mendeley

Zotero

Of schrijf je in voor een instructie of workshop.

Via de knop Delen vind je een link naar het item en de mogelijkheid om de treffer via de mail te versturen.

Bovenaan vind je de link. Deze kun je als docent bijvoorbeeld gebruiken in Brightspace bij verplichte of aanbevolen literatuur. Wanneer je de link opent krijg je de details van dat item, gepresenteerd in RUQuest.

In de onderste helft van het scherm vind je de mogelijkheid om een e-mail te verzenden. De ontvanger krijgt dan een mail met wat gegevens van het desbetreffende item, een link naar het item in RUQuest en (indien van toepassing) de plaatsingscode.

Met de knop kun je treffers opslaan in een tijdelijke lijst.

Via Opgeslagen items, rechts bovenaan de resultatenlijst, bereik je deze lijst. Hier kun je meerdere geselecteerde items exporteren of mailen.

Als je ingelogd bent, krijg je de volgende opties te zien:

Met Lijst aanmaken kun je de geselecteerde items permanent opslaan in een eigen lijst in je account. Daar vind je dezelfde exporteer- en verplaatsopties als hieronder. (Mijn items, daarentegen, worden na de sessie verwijderd.)

Met E-mail kun je een mail verzenden met daarin de gegevens, link en eventueel plaatscode van de geselecteerde treffers.

Met Exporteren kun je de geselecteerde treffers exporteren naar een referentiemanager of de citaties kopiëren. Voor details, zie het tabje Exporteren in dit paginadeel van de gids.

Met Verplaatsen kun je de opgeslagen items toevoegen aan een al bestaande persoonlijke lijst.

Met Verwijderen verwijder je de geselecteerde treffers uit de lijst van opgeslagen items.