Skip to Main Content

RUQuest: Verlengen, reserveren, aanvragen

Lenen & verlengen

Als je ingelogd bent in RUQuest (zie het tabblad FAQ - lenen en reserveren) zie je rechtsboven Mijn account. Daar vind je verschillende opties, waaronder:

 • Uitleningen: de boeken die je momenteel leent.
 • Aanvragen: de boeken die je hebt aangevraagd uit de UB of bij een andere bibliotheek in Nederland.
 • Kosten: lees over de leenperiode en (te laat) terugbrengen : tabblad A-Z Lijst.
 • Opgeslagen zoekopdrachten: zie tabblad A-Z Lijst.
 • Opgeslagen exemplaren: zie tabblad A-Z Lijst.
 • Opgeslagen lijsten: zie tabblad A-Z Lijst
 • Profiel weergeven: hier vind je een optie om je mailadres te wijzigen, maar deze mogelijkheid werkt enkel voor mails over Interbibliothecair Leenverkeer (IBL).

Verlengen

De leentermijn wordt automatisch elke 28 dagen verlengd met een maximum van 10 keer. Is het boek gereserveerd, dan krijg je een mail dat je het binnen 7 dagen moet inleveren. Meer informatie over lenen  zie:  tabblad A-Z Lijst.

Lenen en reserveren voor externen

Wil je alleen zoeken in RUQuest? Dan hoef je niet in te loggen. Kies voor Continue as guest. Als je de digitale publicaties waar de Radboud Universiteit een abonnement op heeft wilt inzien dan kan dat alleen op een pc op de campus. Inloggen kan met een gastlogin. Deze zijn bij de balie van de bibliotheeklocaties verkrijgbaar op vertoon van een geldige lenerspas of legitimatiebewijs.

Lenen & reserveren

Om te kunnen lenen en reserveren heb je een lenerspas nodig. Meer informatie hierover op de webpagina Lenerspas.

Klik in RUQuest rechtsboven op Inloggen en kies in het volgende scherm voor de laatste optie Log in with your personal email address (external users).

Log je voor de eerste keer in, dan krijg je een e-mail met daarin een link. Hiermee kun je je wachtwoord instellen. Heb je de mail niet meer? Kies dan in het inlogscherm voor Wachtwoord (opnieuw) instellen. Je krijgt dan een nieuwe e-mail met link.

Reserveren & aanvragen

Reserveren en aanvragen gaat beide via de knop Request item.

 • Klik op de titel van de publicatie die je wilt aanvragen.
 • Klik op de knop ​Request item.
 • Vink het gewenste exemplaar aan in het menu onder Ik wil deze specifieke exemplaren of volumes*. Staat in geval van een tijdschrift de band die je wil reserveren er niet bij? Kies dan bovenaan, onder Ik heb nodig... *, voor Speciaal verzoek en vermeld in het opmerkingenveld onderaan welke jaargang / aflevering je wilt reserveren. 
 • Opties voor ophalen *: selecteer hier de locatie waar je de publicatie wilt ophalen
  LET OP: alleen uitleenbare werken kunnen naar alle bibliotheeklocaties worden gebracht. Artikelen/tijdschriften en andere werken waar 'reference only' bij staat zijn alleen beschikbaar ter inzage op de locatie zelf! Dit ondanks de aangeboden keuzes van locaties.
 • Ik heb dit voor een bepaalde datum nodig (optioneel): hier kun je o.a. aangeven of je een boek pas later wil reserveren.
 • Klik op verzenden

Je kunt een overzicht van je reserveringen en aanvragen terugvinden in het menu onder Mijn account (rechtsboven).

Aanvragen buiten de Radboud Universiteit

Wil je een artikel of gedrukt boek aanvragen dat niet bij de Radboud Universiteit aanwezig is, klik dan op de titel van de publicatie en gebruik de knop Request item other libraries rechts.

Meer informatie hierover lees je op de webpagina Aanvragen elders (IBL) en in de handleiding IBL.