Skip to Main Content

RUQuest: Boek

Boek zoeken op auteur en/of titel

Via de homepage van de UB:

Kies voor de tab Boeken.



Zoeken op auteur

Typ in de zoekbalk eerst au: (een zogenaamde 'zoeksleutel') en dan de achternaam van de auteur. Het is niet hoofdlettergevoelig.

au:Mulisch

 Neem bij het zoeken met voornamen/voorletters alleToelichting veronderstelde naamsvarianten mee in de zoekopdracht, bv. au:Harry Mulisch OR au:H. Mulisch OR au:H.K.V. Mulisch
 

Zoeken op titel

Typ in de zoekbalk eerst ti: en dan (een deel van) de titel.

ti:ontdekking hemel

ToelichtingLaat lidwoorden aan het begin van de titel weg.

Een overzicht van de meest gebruikte zoeksleutels vind je onder de tab Zoektips.

Combineren

Het is mogelijk om diverse zoektermen te combineren met:

  • AND: alle zoektermen moeten voorkomen
  • OR: minimaal één van de opgegeven zoektermen moet voorkomen
  • NOT: de zoekterm na NOT mag niet voorkomen


Je zoekt nu materiaal geschreven door auteurs met Mulisch in de naam en met de woorden 'ontdekking' en 'hemel' in de titel.

Gebruik dubbele aanhalingstekens als je op exact die termen naast elkaar in die volgorde wilt zoeken, bijv. "ontdekking van de hemel".

Krijg je nog veel treffers? Filter aan de linkerkant op Boek.

Door links in de rode balk (onder het RUQuest-logo) op Geavanceerd zoeken te klikken, kun je geavanceerd zoeken op auteur en/of titel.

  • Kies bij Index doorzoeken voor Auteur of Titel.
  • Vul bij Term zoeken de achternaam van de auteur in of de titelwoorden in.

Het is mogelijk om zoektermen te combineren door ook een volgende regel in te vullen (bijv. eerste regel zoeken op auteur, tweede op titel). Heb je meer zoekvelden nodig klik dan op + Rij toevoegen.

Voor de tweede en volgende zoekvelden heb je de mogelijkheid om aan te geven hoe je de zoektermen wilt combineren

  • EN: alle zoektermen moeten voorkomen
  • OF: minimaal één van de opgegeven zoektermen moet voorkomen
  • NIET: de zoekterm na NIET mag niet voorkomen


 

Gebruik liever niet Auteur frase of Titel frase omdat je dan relevante resultaten kunt missen. Gebruik in plaats daarvan om te zoeken op een vaste frase dubbele aanhalingstekens. Voorbeeld: "chronic liver disease". Zo zoek je op exact die combinatie, in de gegeven volgorde.
 

Onder Zoekhulpen vind je meer opties. Zo kun je bij Materiaalsoort aangeven naar wat voor soort materiaal je precies op zoek bent, bijv. Boek.

De optie Groepeer edities die bij elkaar horen staat standaard aangevinkt en zorgt ervoor dat je alleen de nieuwste editie van een publicatie ziet in de resultatenlijst. Verwijder het vinkje als je alle beschikbare edities in de resultatenlijst wilt zien.

Boek downloaden of lenen

Klik in de lijst van resultaten op de gewenste titel voor meer gegevens. Als een item aanwezig is bij de Radboud Universiteit als digitaal bestand, klik dan op de knop eBook bekijken of Online toegang (de naam varieert). Je komt meteen op de site van de uitgever waar je het boek kunt lezen of downloaden.

Lukt het toch niet het boek in te zien? Neem contact op via Ask Your Librarian of kom langs bij een bibliotheek op de campus. We helpen je graag verder


E-books staan niet gefilterd onder de afzonderlijke bibliotheeklocaties, maar onder Radboud Universiteit.

In de lijst van resultaten zie je waar een boek staat en of het beschikbaar is. Als je klikt op de gewenste titel, vind je zowel rechts onder Opties voor toegang (beknopt) als beneden bij Beschikbaarheid voor deze oplage bij Radboud University (completer) meer informatie over de beschikbaarheid van het boek.


Open stacks (reference only) & Status 'Beschikbaar'

Het boek is niet uitleenbaar, het is ter inzage verkrijgbaar in de bibliotheek. Met de plaatsingscode onder Signatuur kun je het boek in de bibliotheek vinden. Via de knop Vinden zie je de plaats van het boek op een plattegrond.

Voorbeeld:
 

Open Stacks (lendable) & Status 'Beschikbaar'

Je kunt het boek zelf uit de kast halen. Bij Signatuur vind je de plaatsingscode, die je helpt het boek in de bibliotheek te lokaliseren. Via de knop Vinden zie je de plaats van het boek op een plattegrond.
 

Open Stacks (lendable) & Status 'Uitgeleend'
Het boek is uitgeleend. Je kunt het reserveren via de rode knop Request item.

Voorbeeld:


Closed Stacks (lendable) & Status 'Beschikbaar'

Het boek staat in het magazijn. Je kan het aanvragen in het rechter menu (Opties voor toegang) met de knop Request item.
 

Gymnasion

Gymnasion is een gedeelte van het magazijn. Je kunt het item aanvragen via de knop Request item.

Voorbeeld:

Dit boek kun je niet zelf uit de kast halen. Vraag het aan via de knop ​Request item.
 

Toelichting Je krijgt slechts één editie te zien! Dit is de meest recente editie die beschikbaar is. Kijk onderaan bij Oplages en materiaalsoorten verkennen om te zien welke edities we bij de RU hebben. (Let op: je vindt in deze lijst ook edities die niet bij de RU beschikbaar zijn. Kijk daarom in de meest rechtse kolom Bibliotheek of Radboud University vermeld staat. Dit zijn de bovenste edities in de lijst.)
 

Adressen van bibliotheeklocaties vind je onder het tabblad Contact & Feedback.

Geen treffers?

Je kunt je zoekgebied uitbreiden naar bibliotheken wereldwijd:

Het gewenste item gevonden? Je kunt het aanvragen:

Aanvragen bij andere bibliotheken in NL

Wil je een artikel of gedrukt boek aanvragen dat niet bij de Radboud Universiteit aanwezig is, dan kan dat via de knop Request item other libraries. Meer informatie hierover lees je op de webpagina Aanvragen elders (IBL) en in de Handleiding IBL.


Alleen buiten Nederland beschikbaar?

Ook dan kun je het in de meeste gevallen aanvragen, zie pagina Aanvragen elders (IBL). Echter, dit duurt vaak lang en kost meer. Je kunt overwegen een aanschafsuggestie te doen.