Skip to main content

RUQuest: Home

[English? Click tab 'English'] Libguide over de vernieuwde RUQuest

Wat is RUQuest en wanneer gebruik je het?

Zoekmachine voor collectie UBN
RUQuest is een zoekmachine voor de collectie van de Universiteitsbibliotheek Nijmegen én voor collecties van andere bibliotheken wereldwijd.‚Äč

RUQuest gebruik je voor het zoeken naar boeken en tijdschriften die aanwezig zijn bij de bibliotheek van de Radboud Universiteit. Via RUQuest kun je ook digitale boeken en tijdschriften vinden én fulltext artikelen via de 'online' knop.

Verder kun je

  • referenties exporteren (zie het tabblad Exporteren)
  • inhoudsopgaven, boekomslagen en samenvattingen zoeken
  • literatuurlijsten maken en delen

Kijk voor uitgebreide zoekacties op specialistische onderwerpen in de vakgebiedengidsen voor databases op jouw vakgebied.

Voor toegang tot fulltext literatuur binnen het vakgebied Rechten kun je beter Rechtsorde gebruiken. Je kunt hier inloggen met je RU account.

Off-campus

Studenten en medewerkers
Thuis kun je ook gebruik maken van RUQuest. Indien je VPN gebruikt, werkt alles zoals op de campus. Geen VPN:
Zoeken: kies bij het pop-up scherm voor UB off-campus login en log in met je U- of S-nummer (RU) of Z-nummer (radboudumc)
Lenen, verlengen, aanvragen & reserveren:

  • klik rechtsboven op Inloggen
  • Kies vervolgens Log in with your S- or U-number (Radboud University students and employees) of Log in with your Z-number (Radboudumc employees)
  • Log in met je S-, U- of Z-nummer en wachtwoord

Externen met lenerspas
Zoeken: Externen van buiten de campus kunnen bij het inlogscherm kiezen voor Continue as guest om te zoeken in RUQuest. Je komt niet bij informatie waarvoor de UB betaalt. Mocht je die wel willen raadplegen, dan kan dat alleen op de campus.
Lenen, verlengen, aanvragen & reserveren: klik rechtsboven op Inloggen en kies voor de optie Log in with your personal email address (external users). Vul je e-mailadres in en klik bij
eerste gebruik op Wachtwoord (opnieuw) instellen. Met dit via de mail verkregen nieuwe wachtwoord kan worden ingelogd in RUQuest.

Gastgebruikers zonder lenerspas
(alumni, externen etc.)
Gastgebruikers van buiten de campus kunnen bij het inlogscherm kiezen voor Continue as guest om te zoeken in RUQuest. Je komt niet bij informatie waarvoor de UB betaalt. Mocht je die wel willen raadplegen, dan kan dat alleen op de campus.