Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Mendeley: Home

Mendeley is software om referenties op te slaan, te beheren en te delen

Wat is Mendeley?

Mendeley Desktop en Reference Manager zijn (gratis) referentiesoftware voor studenten en wetenschappers. Daarnaast kun je citaties en bibliografieën genereren in Microsoft Word, LibreOffice en LaTeX. Je kunt full-text artikelen lezen en annoteren en ook PDF's importeren en organiseren vanaf je computer.

Mendeley

Mendeley Software

 

Mendeley Reference Manager is de nieuwe versie van de referentiemanager die Mendeley Web Library vervangen heeft op 7 september, 2020. Mendeley Desktop zal beschikbaar blijven, zie Mendeley Support Center

Mendeley Cite is de nieuwe add-in voor Microsoft Word, te gebruiken met een Microsoft 365 account indien beschikbaar. De nieuwe add-in is een standalone applicatie, wat betekent dat je het kan gebruiken zonder Mendeley Reference Manager te installeren. Je kunt het ook gebruiken met online versies van Word.

Er is een webversie (open voor meer informatie de tab Mendeley Web) en een desktopversie. Voor de web- en desktopversie is een registratie nodig voor het installeren. De installatie wijst zich vanzelf en is binnen 2 minuten gedaan. Alle versies zijn voor een basislicentie gratis en synchroniseren onderling. Er zijn versies voor Windows, Macintosh, Linux and Android.

In Mendeley Desktop versie 1.19.8 (2021):

  • De "Related documents" optie is verwijderd
  • De optie "Creating public and invite-only groups" is verwijderd.
  • "External group links" zijn verwijderd.
  • "External links to user profiles" zijn verwijderd.
  • "Literature Search" is verwijderd.
  • "Invite Colleagues" is verwijderd.
  • Toegang tot mobiele app Mendeley Libary is verwijderd.

Andere Reference software

EndNote is de standaard software tool voor het publiceren en beheren van bibliografieën, citaten en verwijzingen op de Windows en Macintosh desktop. EndNote basiscursus is beschikbaar.
 
Een online  programma, ontworpen om onderzoekers eenvoudig te helpen bij het verzamelen, beheren, opslaan en delen van alle soorten informatie, alsmede het genereren van citaten en bibliografieën.


 

       


Zotero is de enige onderzoektool die automatisch inhoud detecteert in je webbrowser, zodat je het met één enkele klik toe kunt voegen aan je persoonlijke bibliotheek                         

Een vergelijking van de verschillende referentie software programma's.

Hulp nodig?

     

Of kom langs bij de informatiebalie van de Library of Science, Heyendaalseweg 135,  voor een persoonlijke instructie.

Mendeley Webinar 25 Feb. 2021