Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Mendeley: Home

Mendeley is een (gratis) referentie software programma en een wetenschappelijk sociaal netwerk

Wat is Mendeley?

Mendeley (Web) is (gratis) referentie software voor studenten en wetenschappers. Het heeft een wetenschappelijk sociaal netwerk om contact te leggen met andere collega's en documenten te delen. Daarnaast kun je citaties en bibliografieen genereren in Microsoft Word, LibreOffice en LaTeX. Je kunt Fulltext artikelen lezen en annoteren en ook PDF's importeren en organiseren vanaf je computer, EndNote, etc.

Mendeley

Mendeley Software

 

Er is een webversie (open voor meer informatie de tab Mendeley Web) en een desktopversie. Voor de web- en desktopversie is een registratie nodig voor het installeren. De installatie wijst zich vanzelf en is binnen 2 minuten gedaan. Beide versies zijn gratis en synchroniseren onderling. Er zijn versies voor Windows, Macintosh, Linux, Android en iOS.

Andere Reference software

EndNote is de standaard software tool voor het publiceren en beheren van bibliografieën, citaten en verwijzingen op de Windows en Macintosh desktop. EndNote basiscursus is beschikbaar.
 
Een online  programma, ontworpen om onderzoekers eenvoudig te helpen bij het verzamelen, beheren, opslaan en delen van alle soorten informatie, alsmede het genereren van citaten en bibliografieën.


 

       


Zotero is de enige onderzoektool die automatisch inhoud detecteert in je webbrowser, zodat je het met één enkele klik toe kunt voegen aan je persoonlijke bibliotheek                         

Een vergelijking van de verschillende referentie software programma's.

Hulp nodig?

     

Of kom langs bij één van de informatiebalies van de bibliotheek voor een persoonlijke instructie.

Starten met Mendeley (5:37)