Skip to main content

RUQuest: Home

[English? Click tab 'English'] Libguide over de vernieuwde RUQuest

Wat is RUQuest en wanneer gebruik je het?

Zoekmachine voor collectie UBN
RUQuest is een zoekmachine voor de collectie van de Universiteitsbibliotheek Nijmegen én voor collecties van andere bibliotheken wereldwijd.​

Via RUQuest kun je zowel gedrukte als digitale boeken en tijdschriften vinden én fulltext artikelen via de knop Online toegang.

Verder kun je 

Prima startpunt
RUQuest is een prima startpunt als je snel informatie nodig hebt of als je je nog aan het oriënteren bent op je onderwerp.

Voor boeken die aanwezig zijn bij de bibliotheek van de Radboud Universiteit is RUQuest de beste zoekmachine.

Kijk voor uitgebreide zoekacties op specialistische onderwerpen in de vakgebiedengidsen voor databases op jouw vakgebied.

​Voor toegang tot fulltext literatuur binnen het vakgebied Rechten kun je beter Rechtsorde gebruiken. Je kunt hier inloggen met je ru account.

 

Welke publicaties kun je lenen en downloaden?

Downloaden en lenen
Artikelen en e-books kun je downloaden via de knop Online toegang.
Als je een boek wilt lenen kun je het boek aanvragen en naar een bibliotheeklocatie op de campus laten sturen. Boeken waar Reference only bij staat kun je niet lenen, enkel inzien op de locatie waar ze staan.

Elders aanvragen (IBL)
Is een artikel of gedrukt boek niet aanwezig op de RU, maar staat er Held by: libraries in the Netherlands dan kun je het in de meeste gevallen aanvragen via InterBibliothecair Leenverkeer (IBL, zie pagina Aanvragen Elders).

Klik op de titel om bij de details te komen.
Bij Beschikbaarheid zie je staan bij welke bibliotheken het aan te vragen is.
Gebruik de knop Item aanvragen om het artikel of gedrukte boek aan te vragen (je komt in een andere database). Voor vragen, neem contact op met de bibliotheek via Ask Your Librarian.

Off-campus

Studenten en medewerkers
Thuis kun je ook gebruik maken van RUQuest. Indien je VPN gebruikt, werkt alles zoals op de campus. Geen VPN:
Zoeken: kies bij het pop-up scherm voor UB off-campus login en log in met je U- of S-nummer (RU) of Z-nummer (radboudumc)
Lenen, verlengen, aanvragen & reserveren:

  • klik rechtsboven op Inloggen
  • Kies vervolgens Radboud University with University Library Account via SURFconext (S- en U-nummers) of Radboud University Medical Centre account via SURFconext (Z-nummers)
  • Log in met je S-, U- of Z-nummer en wachtwoord


Externen met lenerspas

Zoeken: Externen van buiten de campus kunnen bij het inlogscherm kiezen voor Continue as guest om te zoeken in RUQuest. Je komt niet bij informatie waarvoor de UB betaalt. Mocht je die wel willen raadplegen, dan kan dat alleen op de campus.
Lenen, verlengen, aanvragen & reserveren: klik rechtsboven op Inloggen en kies voor de optie Users without Radboud or Radboud MC SURFconext account. Vul je e-mailadres en en klik bij
eerste gebruik op Wachtwoord (opnieuw) instellen. Met dit via de mail verkregen nieuwe wachtwoord kan worden ingelogd in RUQuest.

Gastgebruikers zonder lenerspas
(alumni, externen etc.)
Gastgebruikers van buiten de campus kunnen bij het inlogscherm kiezen voor Continue as guest om te zoeken in RUQuest.Je komt niet bij informatie waarvoor de UB betaalt. Mocht je die wel willen raadplegen, dan kan dat alleen op de campus.