Skip to main content

UB-gids Medische Wetenschappen: Lenen

Alle diensten en bronnen die de medische bibliotheek kan bieden

    Boeken lenen

Een deel van de boeken- en tijdschriftencollectie staat in het magazijn. In RUQuest kunt u magazijnaanvragen indienen met de knop 'Request item'. U ontvangt een e-mail wanneer de aangevraagde publicatie voor u klaar ligt.

Signaturen boekruggen

Signaturen op boekruggen

  Verlengen

  Lokaliseren van boeken

Bij alle boeken in de Medische Bibliotheek staat de signatuur op de rug. In RUQuest vindt u de signatuur onder Beschikbaarheid. Hier vindt u ook de locatie van het boek:

  • Library of Medical Sciences Open stacks (lendable): Het boek staat in open opstelling in de Medische Bibliotheek. U kunt het boek zelf pakken.
  • Library of Medical Sciences Open stacks (reference only): Het boek wordt niet uitgeleend. U kunt het boek gebruiken in de Medische Bibliotheek.
  • Library of Medical Sciences Closed Stacks: De publicatie staat in het magazijn van de Medische Bibliotheek en kan aangevraagd worden in RUQuest met de knop 'Request item'.
    Let op! Artikelen zijn alleen beschikbaar ter inzage op locatie.

  Interbibliothecair leenverkeer (IBL)

Wanneer een boek of artikel niet aanwezig is in de bibliotheken van de Radboud Universiteit, kunt u het aanvragen bij een andere bibliotheek via het interbibliothecair leenverkeer (IBL). Hier zijn kosten aan verbonden.

U kunt de gewenste publicatie zelf aanvragen in RUQuest of neem voor assistentie contact met ons op via Ask Your Librarian.


Systematic review

Wanneer u in het kader van een (systematic) review een groot aantal artikelen wilt aanvragen, dan kan de Medische Bibliotheek deze aanvragen voor u indienen. Neem hiervoor contact op via infomb@ubn.ru.nl.

Vermeld voor artikelaanvragen:

  • Auteur, titel van het artikel, tijdschrifttitel, jaar, volume, aflevering (issue), begin- en eindpagina
  • Graag alfabetisch gesorteerd op tijdschrifttitel
  • Naam, afdeling en kostenplaatsnummer van de aanvrager

De pdf's worden naar uw mailadres gestuurd en de kosten worden doorberekend naar de afdeling.