Skip to main content

UB-gids Medische Wetenschappen: Faciliteiten

Alle diensten en bronnen die de medische bibliotheek kan bieden

  ICT faciliteiten

  Computers

Op de pc's in de Medische Bibliotheek kunt u inloggen met uw s-, u- of e-nummer. Radboudumc medewerkers (z-nummer) en externen kunnen bij de balie een gastlogin vragen. Via VMware hebben Radboudumc medewerkers toegang tot hun Radboudumc werkomgeving.


  Wifi

Studenten en medewerkers kunnen gebruik maken van diverse wifi-netwerken.


  Printen

Medewerkers van het Radboudumc kunnen in de bibliotheek printen met hun Z-nummer en pas.


  Off-campus toegang


  Software

Studenten en medewerkers van het Radboudumc kunnen gratis EndNote software verkrijgen om op hun privé PC te installeren.

Medewerkers kunnen de EndNote software kopïeren van de W-schijf op het Radboudumc netwerk (W:\Servicedesk\Software).
Neem contact op met Servicedesk ICT voor activatie van EndNote op uw UMC werkplek.
Let op: Servicedesk ICT verleent geen ondersteuning bij EndNote problemen op privé computers.

Studenten kunnen EndNote software verkrijgen via:

  • RU ICT Servicepunt: mail vanuit jouw studentenmail naar icthelpdesk@ru.nl. Vermeld hierbij of het om een Windows of Apple pakket gaat.

  Collectie

De collectie van de Medische Bibliotheek is grotendeels digitaal beschikbaar. Tijdschriften zijn online beschikbaar via de A-Z Tijdschriftenlijst. De papieren collectie bevindt zich op verschillende locaties:

Advies- en kernboeken

Naast de balie staan oude edities van studieboeken die geadviseerd zijn voor het curriculum van Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Verplichte studieboeken voor de studie Tandheelkunde staan in het Studie- en Informatie­centrum Tandheelkunde
Let op! De nieuwste Adviesboeken voor de bachelor Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen zijn als e-book te raadplegen via LibGuide E-books. De verplichte e-books voor de bachelor Tandheelkunde staan ook in de LibGuide E-books.

Magazijnen

Een deel van de boeken en tijdschriftencollectie staat in het magazijn van de Medische Bibliotheek. Via RUQuest kunt u een magazijnaanvraag indienen.

  Huisregels

Onze huisregels zijn:

  • Mobiel bellen of roken is niet toegestaan.
  • Eten en drinken is toegestaan, maar niet in de pc-ruimtes. Uiteraard met als voorwaarde dat afval in de prullenbakken wordt gedaan.
  • Stilte wordt verlangd in de stiltezones.
  • Lenen van boeken is uitsluitend mogelijk op vertoon van campuskaart of lenerspas.
  • Bij de ingang van de bibliotheek staan kluisjes voor het opbergen van tassen. Deze zijn alleen beschikbaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek en worden na sluitingstijd geopend en geleegd.

Studeren in de Medische Bibliotheek

Studeren in de Medische Bibliotheek