RUQuest is een zoekmachine voor de collectie van de UB Nijmegen en voor collecties van andere bibliotheken wereldwijd.
RUQuest bevat gedrukte en digitale boeken, tijdschriften, tijdschriftartikelen, boekhoofdstukken en meer.
Fulltext publicaties zijn te openen via de knop Volledige tekst bekijken. Tutorial: RUQuest
Elektronische database die toegang geeft tot reviews, abstracts en bibliografische informatie uit de wiskundige wetenschappelijke literatuur. De meeste artikelen krijgen een "Mathematics Subject Classification" waarmee ze goed vindbaar zijn via de hiërarchische 'boomstructuur' waarin de onderwerpen onderverdeeld zijn. Voor Mathematical Reviews (MR) die voor het eerst verschenen zijn in 1940, zijn expert reviewers geselecteerd die de nieuwe artikelen beoordelen die worden toegevoegd aan de database. Bereik: 1940 - heden Zelfstudiemodule: MathSciNet Gerelateerde bronnen: Encyclopedia of Algorithms, Numdam, Zentralblatt Math Database, Project Euclid
Zentrallblatt MATH (zbMATH) is een uitgebreide gepeerreviewde database in de fundamentele en toegepaste wiskunde. De database biedt toegang tot bibliografische data, reviews en abstracts. In de database wordt met name aandacht besteed aan de levenswetenschappen, informatica, economie en techniek. Daarnaast is informatie beschikbaar over de geschiedenis en filosofie van de wiskunde en universitair onderwijs. Gerelateerde databases: MathSciNet, Project Euclid, Numdam
ArXiv bevat meer dan 1 miljoen fulltext voorpublicaties (open access) op het gebied van Natuur- en Sterrenkunde, Wiskunde, Informatica, Mathematische Biologie, Statistiek en Mathematische Economie. Hoewel arXiv geen gebruik maakt van peerreview (collegiale toetsing) houdt een groep toezichthouders de ingeleverde artikelen in de gaten en hercategoriseren deze indien nodig of wijzen ze af wanneer het geen wetenschappelijk tijdschriftartikel betreft. Bereik: 1992 - heden Gerelateerde database: Astrophysics Data System
De website NUMDAM (Numérisation de documents anciens mathématiques) biedt open access toegang tot metadata en artikelen gepubliceerd in Franse wiskundige tijdschriften.
Om deze artikelen beschikbaar te maken zijn edities van tijdschriften voor het jaar 2000 gedigitaliseerd. Tot op heden zijn meer dan 1 miljoen gedigitaliseerde pagina's en 55.000 artikelen aanwezig op de website. Bereik: 1810 - 2014 Gerelateerde databases: Zentralblatt Math Database, MathSciNet, Project Euclid
Tijdschriftartikelen op het gebied van statistiek, theoretische en toegepaste wiskunde. De samenvatting en inhoudsopgave van elk artikel is beschikbaar, de volledige tekst alleen als dit toegestaan is door de desbetreffende uitgever. Gerelateerde bronnen: Zentralblatt Math Database, MathSciNet, Numdam, Encyclopedia of Algorithms
Dit naslagwerk biedt oplossingen voor algoritmische problemen voor wetenschappers, onderzoekers, hulpverleners, docenten en studenten op gebieden zoals informatica, wiskunde, statistiek, biologie, economie, financiële software en medische informatica. Gerelateerde bronnen: MathSciNet, Numdam, Zentralblatt Math Database, The Concise Oxford DIctionary of Mathematics
Een uitgebreid naslagwerk op het gebied van mathematische natuurkunde. De encyclopedie is te doorzoeken op onderwerp, maar ook browsen is mogelijk per onderwerp. Gerelateerde bronnen: arXiv, Oxford Dictionary of Physics
Alle verplichte literatuur voor wiskunde vind je ter inzage in de Library of Science. Een aantal boeken is ook beschikbaar als e-book! Je kunt ze downloaden vanaf de pagina e-books voor wiskunde.
