Skip to Main Content

UB-gids FNWI: Faciliteiten

Hulp bij zoeken, vinden en (her)gebruiken van de juiste wetenschappelijke literatuur voor FNWI studenten en medewerkers

 Lenen

Boeken kun je in alle bibliotheken op de campus gratis lenen met je studentenpas; je kunt ze op alle UB-locaties terugbezorgen. Boeken zoek je in RUQuest. Tijdschriften kun je in de bibliotheken raadplegen. Vooral in de Centrale Bibliotheek staan veel boeken en tijdschriften in de magazijnen. Je kunt ze niet zelf uit de kast halen. Via RUQuest kun je ze klaar laten zetten bij de servicebalie van de CB. Ook is steeds meer literatuur online of als e-book beschikbaar.

Studenten en medewerkers van de RU kunnen bij de Library of Science (gratis) een laptop lenen (eventueel inclusief muis, voeding en een laptopslot). Daarvoor heb je een ID nodig (paspoort of rijbewijs). De laptops dienen vóór sluitingstijd weer ingeleverd te zijn.

Je kunt bij bde servicebalie een koptelefoon voor een dag lenen.

 Verplichte onderwijsliteratuur

In de rekken in Vleugel 4 vind je alle onderwijsliteratuur van je opleiding (ter inzage, niet uitleenbaar). Verscheidene boeken zijn al als e-book te downloaden. Deze e-books vind je, geordend per vakgebied, op deze pagina.

 Suggestie voor aanschaf?

Mis je een boek of tijdschrijft in de bibliotheek? Laat het ons weten. Samen met de Facultaire Bibliotheekcommissie wordt dan gekeken of we het aanschaffen. Je ontvangt bericht over de afhandeling van je aanvraag.

 Kopen

In de Library of Science tegenover de servicebalie staat een automaat waar je allerlei zaken kunt kopen, zoals een collegeblok, pennen, rekenmachine en koptelefoon.

 Off-campus toegang

Remote access digitale bibliotheek
Log in bij de digitale bibliotheek om toegang te hebben tot alle abonnementen. Het kan ook heel makkelijk door LeanLibrary te installeren, een gratis browserextensie.

VPN
Informatie over het opzetten van een VPN-verbinding.

 Printen en meer

Printen&kopieren met Kuario
Alle multifunctionals bij FNWI werken via Kuario. Je moet hiervoor een app installeren. Volg de instructies nauwkeurig op. Download de handleiding op deze pagina.
Studievereniging? Neem contact op met C&CZ: HG03.055 / 024-3620000

Scannen
Ook scannen gaat via Kuario. Hoewel het geen geld kost, moet je wel een account hebben met wat geld erop.

Als je problemen ondervindt met Kuario, neem contact op met de Konica-Minolta helpdesk: 024 - 365 59 55 (werkdagen 8-22u) of info@konicaminolta.nl

Je kunt A4-tjes of A5-jes lamineren. De hoesjes kun je bij de servicebalie kopen.

Je kunt een scriptie of werkstuk zelf inbinden. Een mapje daarvoor koop je bij de servicebalie.

 Wifi

In de hele ruimte van de Library of Science (bibliotheek en studielandschap) kun je gebruik maken van het draadloos netwerk Eduroam.

 Smartboard

In vleugel 4 van de Library of Science hangt een smartboard. Je kunt hierop een laptop aansluiten, of de vaste computer aan het smartboard gebruiken; het draadloze toetsenbord hiervoor kun je bij de balie vragen.

Software

Vanuit de Radboud Universiteit is er veel software te krijgen voor allerlei systemen. Sommige software kun je ook op eigen devices downloaden! Kijk voor een overzicht op deze pagina.

Studenten met een science-account kunnen ook bij de software van C&CZ.