Skip to Main Content

Reaxys: Resultaten

Informatie over chemische zoekmachine Reaxys

Resultaten

Na zowel een geavanceerde zoekopdracht met de query builder als een oppervlakkige zoekopdracht met de Quick Search functie wordt er door Reaxys een duidelijk overzicht getoond van de gevonden resultaten. Binnen deze resultatensectie kan additionele informatie gevonden worden over de gevraagde structuren, reacties of documenten. Door te klikken op alle blauwgekleurde tekstdelen is meer specifieke informatie te vinden over je zoekopdracht. Zo kan je de volledige tekst van het artikel opvragen, meer informatie over de auteurs inzien of meer informatie opvragen over de gebruikte reactanten. Hieronder wordt een overzicht gegeven van andere handige opties in het resultaten scherm die ervoor zorgen dat jouw zoekopdracht beter en bruikbaarder is voor verschillende doeleinden.

1. Export

Wanneer je de gevonden resultaten later makkelijk wilt terugvinden of de gevonden resultaten wilt rapporteren aan iemand anders dan is het mogelijk om je zoekopdracht te exporteren naar een ander bestandstype. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, waaronder een PDF-, word- of excelbestand.

Wanneer je op 'Documents' heb gezocht, kun je je resultaten ook exporteren naar Endnote of een andere reference manager. Heb je gezocht op 'Substances' of 'Reactions', dan kun je alleen de losse referenties exporteren die je vindt als je bv. op 'Preparations' klikt. Kijk bij Tips&Tricks hoe je toch alle referenties tegelijk kunt exporteren.

2. Sort by

De gevonden resultaten kunnen op verschillende manieren worden gesorteerd. De standaardinstelling is Sort by Reaxys Ranking. Deze Ranking is gebaseerd op verschillende parameters zoals beschikbaarheid van bepaalde gegevens, het aantal stappen voor de productie van het gevraagde product en de impact factor van het journal waarin de beschreven reactie gevonden is. Het kan echter van belang zijn om je resultaten op een andere manier te ordenen. Door te klikken op het slidedown menu is het mogelijk om verschillende sorteer mogelijkheden te selecteren, zoals yield, reactant beschikbaarheid en jaar van publicatie.

3. Conditions

Soms kan de weergegeven reactie op meerdere manieren plaatsvinden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van andere katalysatoren, basen, zuren of oplosmiddelen. Aangezien niet altijd alle chemicaliën beschikbaar zijn maar je toch gebruik wil maken van dezelfde basisreactanten kan het nuttig zijn om te zoeken naar alternatieve condities. Door op de knop Conditions te klikken, kan je in beschikbare literatuur zoeken naar verschillende gerapporteerde reactiecondities. 

4. Structuurspecifieke opties

Bij alle weergegeven chemische structuren staan kleine pictrogrammen afgebeeld die je meer informatie geven over deze structuur. Door op de 3 horizontale lijntjes te klikken bij een bepaalde structuur is het mogelijk om hier meer details van op te vragen, te zoeken naar vergelijkbare structuren of deze structuur te gebruiken als specifieke filter. Ook kan je specifiek op deze structuur doorzoeken in andere databases die worden gebruikt door Reaxys om informatie uit op te halen.

5. Commerciële beschikbaarheid

Het pictogram van de winkelwagen kan gebruikt worden om de commerciële beschikbaarheid van je verschillende reactanten of je reactieproduct te bekijken. Reaxys kan via verschillende websites met behulp van het molecuulspecifieke CAS-nummer de prijzen en beschikbaarheid van de desbetreffende moleculen opvragen.

6. Synthesis planner

Het pictogram van het boomdiagram is een snelkoppeling om voor jouw structuur een syntheseplan aan te maken in de Synthesis planner van Reaxys. Deze Synthesis planner kan gebruikt worden om specifieke syntheseroutes op te stellen. Voor meer informatie over de Synthese Planner ga naar het tabblad Synthesis Planner.

7. References

Onder deze kolom is een duidelijk overzicht gegeven van alle gevonden literatuur die overeenkomt met jouw ingevoerde zoekopdracht. Hieronder vind je ook de informatie over de tijdschriften, de volledige tekst, informatie over de auteurs en het aantal keer dat de gevonden literatuur gebruikt is in andere titels. Deze informatie vertelt vaak veel over de betrouwbaardheid van een bepaalde synthesemethode of gevonden waarden van het product waarin je geïnteresseerd bent en telt voor Reaxys dus ook sterk mee in het berekenen van de "Reaxys Ranking".