Skip to Main Content

Reaxys: Home

Informatie over chemische zoekmachine Reaxys

Wanneer en waarom gebruik je Reaxys?

Waarom Reaxys

Reaxys is een database waarin je gegevens over stoffen en reacties kunt vinden. Deze informatie wordt gehaald uit wetenschappelijke artikelen. Dit betekent dat je naast het zoeken met trefwoorden, zoals in reguliere databases, je in je zoekactie trefwoorden kunt combineren met een structuur of reactie​. Reaxys haalt, voor zover mogelijk, al veel informatie uit de literatuur en geeft deze weer in een tabel. Je hoeft dus lang niet altijd naar het volledige artikel om je informatie te vinden. Dat scheelt tijd!

Voor wie
Aangezien je op structuur en reactie kunt zoeken, is deze database bij uitstek geschikt voor organisch chemici.

Over Reaxys
Reaxys (www.reaxys.com) is een web-based, chemische zoekmachine waarmee onder andere gezocht kan worden op chemische reacties, (delen van) verbindingen en stofeigenschappen (bijv. spectra). Op deze site vind je meer informatie over de mogelijkheden van Reaxys met uitleg en tutorials. Kijk in de tabbladen bovenin.

Aanrader: registreren

Waarom registreren?
Zolang je in Reaxys bezig bent worden je zoekopdrachten bewaard. Echter, als je ingelogd bent kun je je zoekopdrachten langer bewaren. Ook kun je dan alerts aanmaken, en je syntheseplan opslaan. Registreren is gratis.

Om te registreren klik je in de rechterbovenhoek op Sign in. Klik vervolgens helemaal bovenaan op Register. Wanneer de registratie voltooid is kun je inloggen met je email-adres en wachtwoord.
 

Extra informatie

Vragen over Reaxys? Wil je graag een workshop over Reaxys krijgen? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op (zie tab Contact&Feedback).

In Reaxys zijn drie databases geintegreerd: PubChem, eMolecules en LabNetwork. Lees hier meer over deze databases.