Skip to Main Content

Reaxys: Alerts

Informatie over chemische zoekmachine Reaxys

Alerts

Om op de hoogte te blijven van nieuwe literatuur aangaande je structuur of reactie, kun je een alert instellen. Hiervoor moet je ingelogd zijn (kijk hiervoor in het tabblad home). Wanneer je voor een zoekopdracht een alert aanmaakt zul je een mail krijgen wanneer er nieuwe resultaten zijn voor je zoekopdracht. Dit kan een zoekopdracht zijn voor een reactie of specifieke verbinding, maar ook voor literatuur.

Hoe je een alert aanmaakt of je bestaande alerts aanpast vind je hieronder.
Hoe je een zoekopdracht aanmaakt vind je in het tabblad Quick Search.

Nieuwe Alert Aanmaken

Voordat je een alert kan aanmaken, dien je eerst een zoekopdracht naar een reactie of product te doen. In het resultaten menu waar je kan kiezen uit Reactions, Substances en Documents kan je kiezen voor "Create Alert"

Als je hebt gekozen om voor een bepaald resultaat een alert aan te maken, word je automatisch doorverwezen naar een pop-up scherm. Hier kan je instellen hoe je de alert wil noemen en waar en hoe vaak je notificaties wil ontvangen. 

 

Alerts Beheren

Het is mogelijk om je alerts te beheren. Door te klikken op het pictogram van de bel helemaal rechtsbovenin je scherm naast je profiel, word je doorverwezen naar het alert-overzichtscherm.

Hier vind je een lijst met al de door jou aangemaakte alerts. Als er nieuwe resultaten zijn gevonden door het systeem kan je klikken op "Show New Results" om een nieuw overzicht te krijgen met alle nieuwe literatuur op dat gebied. Door te hoveren over een alert is het ook mogelijk deze te verwijderen of aan te passen.