Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

MathSciNet: Zoeken

MathSciNet is een elektronische database die toegang geeft tot reviews, abstracts en bibliografische informatie uit de wiskundige wetenschappelijke literatuur.

Inhoud

  • Verschillende zoekmogelijkheden in MathSciNet
  • Verschillende zoekmogelijkheden Citations
  • Video over Citations-Authors, Journals

Verschillende zoekmogelijkheden in MathSciNet

Binnen het tabblad Publications zijn er allerlei mogelijkheden om te zoeken en kun je filteren op  Publication Type: All, Books, Journals, Proceedings. Hieronder een korte uitleg over de verschillende velden die je daarbij kunt gebruiken:

Boolean operators :

  • AND, OR, NOT: zoeken in MathSciNet gebruikt standaard de Boolean operator AND

Proximity operator:

  • ADJ (adjacency) in Search Terms Field Anywhere bestaat niet meer en is vervangen door:“term1 term2″~N , bv. "module differential"~1: 0 of 1 woord(en) tussen deze 2 woorden is toegestaan

Author: Achternaam,(komma) voorletter * of MR Author ID, bv.: Landsman, N* (waarbij * staat voor 1 of meer tekens) of 232479 (MR Author ID).

Author/Related: Niet alleen de auteursnaam, maar ook editors, vertalers, etc.

Title: Als je zoekt op de volgende woorden in de titel: Constraints on determinism* dan worden alle resultaten gevonden die exact de woorden "Constraints on determinism" in de titel hebben en niet "New Constraints on determinism".

Review Text: De hele review tekst kan doorzocht worden door trefwoorden of zinsdelen in te vullen, alsmede TeX codes voor wiskundige symbolen, bv. zoeken op "h 3" geeft als resultaat: "(H)=3".

Journal: Zoeken op titel van het tijdschrift, bv.: bulletin of the american mathematical society.

Institution: Code die het instituut van de auteur weergeeft, bv. : NL-RUNJNS-AP (= IMAPP, RU).

Series: Titels van series, bv.: contemporary mathematics.

MSC Primary/Secondary: Alle primary en secondery classification codes van de Mathematics Subject Classification  bv. de volgende codes "62" (Statistics) of "62N" (Engineering Statistics) en "62N10" (Quality Control). Er kan geen wildcard * gebruikt worden. MSC Primary 03C90; Secondary 03-02.

MSC Primary: Alleen primary classification codes, bv. : "62N10".

MR Number: Een uniek uit 7 getallen bestaand nummer, bv.: "MR2584951"  dat aan elk record in MathSciNet wordt toegekend.

Reviewer: Naam van de reviewer, bv.: Orlovskii, E.

Anywhere: Doorzoeken van het hele MathSciNet, dus alle 11 doorzoekbare velden die beschikbaar zijn.

References: Zoeken op een woord of zin in een lijst van verwijzingen.

Als je hier op auteursnaam of MR Author ID zoekt krijg je als resultaat het profiel van de auteur. Vul een auteursnaam (achternaam (en daarna een komma), voornaam, voorvoegsel(s) of voorletter(s) in en gebruik de wildcard * om op meer naamsvormen te zoeken.  Klik dan op Search :

Als je alleen op achternaam zoekt verschijnen de volgende resultaten:

Links kun je verfijnen of je kunt op de naam klikken.

Het door Nicolaas P. Landsman aangemaakte profiel verschijnt met o.a.:

  • View Publications : toont alle artikelen, hoofdstukken, etc.
  • Citaties : laat het aantal citaties van de artikelen en het aantal auteurs die hebben geciteerd zien
     


 

  • Co-auteurs : alle auteurs die hebben meegewerkt aan de artikelen van de auteur Landsman. In de Word cloud wordt
    daarbij aangegeven welke auteurs vaker mee hebben gewerkt, die zijn nl. groter weergegeven.
  • Collaboration Distance (uitleg onder Free Tools: https://libguides.ru.nl/MathSciNet/freetoolsonder de tab Collaboration Distance).
  • Mathematics Genealogy Project : Overzicht van loopbaan van de auteur met daarnaast ook zijn studenten.

Hier kun je achterhalen welke tijdschriften in MathSciNet beschikbaar zijn.
Voer een volledige, een afkorting of een gedeelte van een tijdschrifttitel in of een ISSN (een uniek nummer voor een tijdschrift) en klik op "Search".

De gegevens over het tijdschrift verschijnen alsmede een link naar de uitgever, in dit voorbeeld Springer.

Via het RSS 2.0 icoontje kun je een RSS-feed (uitleg tabblad) aanmaken om de inhoud van het laatste nummer te ontvangen.

Klik je op "List Journal Issues" dan krijg je alle volumes en de inhoud vanaf 1979 te zien.

Als je op "Journal Citations" (zie tabblad Journal citations hiernaast) klikt zie je het aantal citaties per jaar in de MR Citation Database.

Als je een zoekactie hebt gedaan verschijnen de resultaten. Hier een korte uitleg:

Bij Sort by kun je de resultaten sorteren op Newest, Oldest, Citations en Journal en Year.

Daaronder kun je verfijnen op: Item Type, Institutions, Authors, Primary Classification, Journal en Year.

Klik op MR3430406 om de volledige titel te zien.

Reviewed betekent dat het artikel gereviewed is of dat dit nog gaat gebeuren (Pending).
Indexed: publicatie is geheel geindexeerd en heeft geen review
Prelim: nog niet verschenen publicatie

Alle blauwe tekst is aanklikbaar. Klik je bv. op Insurance Math. Econom dan krijg je de informatie over dit tijdschrift. Klik je op 65 dan krijg je de inhoud van volume 65 van dit tijdschrift te zien.

: klik op deze knop om te zien of het artikel fulltext beschikbaar is bij de Radboud Universiteit

Clipboard: klik hierop om de treffer tijdelijk te bewaren. Zie ook onder tab EndNote\BibTeX, box Clipboard.

Journal: als je hierop klikt ga je rechtstreeks naar de uitgever van het tijdschrift

Article: rechtstreekse link naar het artikel bij de uitgever. Het fulltext artikel is niet altijd beschikbaar.

Make Link: maakt een URL van het record

In het pulldownmenu bij een titel kun je kiezen in welk formaat je de titel wilt opslaan:

Als resultaten een lichtblauwe achtergrond hebben en bij elkaar staan betekent dit dat ze aan elkaar zijn gerelateerd, bv. Deel 1 en 2:

Video over zoeken van publicaties

Er is een video beschikbaar over het zoeken van publicaties.

Verschillende zoekmogelijkheden Citations

De author Citations tab zoekt alleen op auteurs met geciteerde publicaties.
Om het aantal citaties naar artikelen van een auteur te vinden vul je bv. de Author Name: Landsman,(komma) N*  in en klikt op Search:

Een Top 10 lijst gesorteerd op het hoogst aantal citaties verschijnt. In totaal is N.P. Landsman 309 keer geciteerd door 213 auteurs. Klik op het MR-nummer om de volledige beschrijving van de titel te zien.
 

Om het aantal citaties naar een tijdschrift in de MR Citations Database voor een bepaalde periode te genereren vul je de titel van een Journal in of geef je enter in de zoekbalk en krijg je een alfabetische lijst te zien. Selecteer het Citing Year en klik op Search

Mathematical Citation Quotient

Het resultaat verschijnt. In de periode 2009- 2014 zijn 251 artikelen gepubliceerd in Mathematical Intelligencer en daarin is 16 keer geciteerd naar oudere artikelen in Mathematical Intelligencer. De Mathematical Citation Quotient voor 2014 = 16 gedeeld door 251 items = 0.06

In de grafiek wordt het aantal keren dat in 2014 vanuit andere tijdschriften in de MR Citation Database het tijdschrift Mathematical Intelligencer is geciteerd weergegeven : 153 keer.
 

Om de meest geciteerde artikelen in de MR Citation Database per onderwerp te genereren vul je een Subject classification  in, selecteer je een Publication Type en het aantal Citations to display en de meest geciteerde artikelen verschijnen.

Om de meest geciteerde artikelen in de MR Citation Database per jaar te genereren vul je een Publication year in en selecteer je een Publication Type en Citations to display:


De Top 10 Lists geeft een drop-dowm menu waarin je kunt selecteren Journals by MCQ (uitleg Mathematical Citation Quotient, tab Journal citations), Books of Journal Articles. Daarnaast kun je ook het Citing Year en Items to display selecteren. Klik je op bv. 6.18 dan krijg je nadere gegevens over MCQ van Acta Numer.

Video over Citations-Authors, Journals

Er is ook een video beschikbaar over het zoeken via Author- of Journal Citations.
Onder andere de werking van de MR Citation Database wordt uitgelegd.