MLA International Bibliography (Modern Language Association) bevat verwijzingen naar tijdschriftartikelen en boeken op het gebied van de moderne Taal- en Letterkunde. Bereik: 1963 - heden
In Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA) wordt verwezen naar tijdschriftartikelen, boeken, Amerikaanse dissertaties en boekbesprekingen op het gebied van linguïstiek en taalgedrag. Bereik: 1973 - heden
LiteRom
This link opens in a new windowboekrecensies, Nederlandse literatuur, vertaalde literatuur
LiteRom bevat boekrecensies, auteursinterviews en andere artikelen over Nederlandse literatuur en auteurs, die verschenen zijn in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen vanaf 1900 boekrecensies, auteursinterviews en andere artikelen over (vertaalde) niet-Nederlandstalige literatuur die verschenen zijn in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen vanaf 1976.
MLA International Bibliography (Modern Language Association) bevat verwijzingen naar tijdschriftartikelen en boeken op het gebied van de moderne Taal- en Letterkunde. Bereik: 1963 - heden
CAIRN
Grote verzameling Franstalige wetenschappelijke tijdschriften
Fabula
Online wetenschappelijke artikelen over taal en literatuur
Frantext
This link opens in a new windowletterkunde, Franse teksten
Frantext bevat bijna 4000 Franse voornamelijk letterkundige teksten van de 9de tot en met de 20ste eeuw. De teksten kunnen doorzocht worden op meerdere criteria. Het gecategoriseerde gedeelte (1940 teksten geschreven na 1830) laat o.a. zoekacties toe op combinaties en woordsoorten.
Gallica
Grote verzameling vrij beschikbare Franstalige bronnen, samengesteld door de Bibliothèque National de France.
Dialnet
Open access databank met Spaanse tijdschriften, voornamelijk op het gebied van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Soms toegang tot full text artikelen.
De International Bibliography of Humanism and the Renaissance is een bibliografische databank. Dit wil zeggen dat er informatie over publicaties te vinden valt. Deze databank geeft informatie over publicaties tussen 1965 tot en met 2001. De databank is gericht op de geschiedenis en cultuur van de 16e en 17e eeuw in Europa. Onderwerpen strekken zich uit van de geschiedenis van religie, filosofie, wetenschap, kunst en genderstudies, tot militaire en politieke geschiedenis. De titels in deze databank zijn niet direct toegankelijk. Gebruik hiervoor de Full-Text? knop of kijk in RUQuest of de UB de titel in haar bezit heeft. Bereik: 1965 - 2001
De International Medieval Bibliography is een bibliografische databank waar informatie over (nieuwe) publicaties met betrekking tot de middeleeuwen beschikbaar is. Publicaties worden bijgehouden vanaf 1967. De databank is gericht op publicaties die gaan over de late antieke periode tot en met de late middeleeuwen. De titels in deze databank zijn niet direct toegankelijk. Gebruik de Full-Text? knop om te zien of de UB de titel in haar bezit heeft, of zoek de titel op in RUQuest. Bereik: 1967 - heden
