Skip to Main Content

UB-gids Rechtsgeleerdheid: CIDOR

Overzicht van juridische literatuur, rechtsbronnen en informatie ten behoeve van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek

CIDOR

Het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R) heeft een eigen vakbibliotheek genaamd Centrum voor Informatie en Documentatie Onderneming en Recht (CIDOR). De collectie van het CIDOR is onderdeel van de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid en is gehuisvest in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

De aandachtsgebieden waarop de informatiespecialist van het CIDOR collectioneert, hebben betrekking op het onderzoeksterrein van het OO&R dat bestaat uit een groot aantal voor de ondernemingsgerichte praktijk relevante onderwerpen, zoals ondernemingsrecht, financiering, zekerheden en insolventie, onderneming en algemeen vermogensrecht, onderneming en sociaal recht én onderneming en financieel recht. De collectievorming is gericht op Nederland, diverse andere jurisdicties en de Europese Unie, maar heeft ook een internationaalrechtelijke focus.

De collectie van het CIDOR bestaat uit meer dan 3300 boeken en abonnementen op relevante seriewerken en enkele losbladige publicaties.

De collectie is opgenomen en terugvindbaar in RUQuest. Relevante tijdschriften zijn tevens opgenomen in de Tijdschriftenlijst van de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid. Vrijwel alle tijdschriften zijn ook digitaal beschikbaar via de Tijdschriftenlijst.

Onderzoekers en studenten van de faculteit kunnen suggesties doen voor de aankoop van publicaties. U kunt hiervoor het formulier Voorstel tot bestelling publicatie gebruiken.

De collectie is vrij toegankelijk voor medewerkers en studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, maar ook voor externe bezoekers. Publicaties die geplaatst zijn in het CIDOR, zijn niet uitleenbaar.

Informatiespecialist: Henja Korsten
  ma-vr: 8.30 - 17.00 uur (behalve op vrijdagen in de even weken)
  henja.korsten@ru.nl
  024-3611359