Allgemeines Künstlerlexikon Online bevat informatie over beeldende kunstenaars uit heel de wereld en van alle tijden. Biografische en bibliografische gegevens en gegevens over gemaakte werken. Bijgewerkt t/m 2022.
Art Index
This link opens in a new windowkunst, tijdschriftartikelen
De Art Index bevat verwijzingen naar internationale tijdschriftartikelen over kunst. Er wordt ook verwezen naar reproducties van kunstwerken die verschijnen in de tijdschriften die gecoverd worden. Bereik: 1984 - heden
De Art Index Retrospective bevat verwijzingen naar internationale tijdschriftartikelen (kritieken) over kunst. Er wordt ook verwezen naar jaarboeken en museum bulletins. Bereik: 1929 - 1984
ARTstor
Access to the public collection of image resources in a wide array of subjects with the breadth and depth to add context beyond the confines of your discipline.
Collectie Nederland
Doorzoek de kunstwerken, monumenten en andere objecten uit Collectie Nederland: Musea, Monumenten en Archeologie.
Europeana
Verken 58,331,022 kunstwerken, artefacten, boeken, video's en geluiden uit meer dan 3.500 musea, galerijen, bibliotheken en archieven in Europa
Getty Research Portal
The Getty Research Portal is a free online search platform providing worldwide access to an extensive collection of digitized art history texts from a range of institutions. This multilingual and multicultural union catalog affords art historians and other researchers the ability to search and download complete digital copies of publications devoted to art, architecture, material culture, and related fields.
De International Bibliography of Humanism and the Renaissance is een bibliografische databank. Dit wil zeggen dat er informatie over publicaties te vinden valt. Deze databank geeft informatie over publicaties tussen 1965 tot en met 2001. De databank is gericht op de geschiedenis en cultuur van de 16e en 17e eeuw in Europa. Onderwerpen strekken zich uit van de geschiedenis van religie, filosofie, wetenschap, kunst en genderstudies, tot militaire en politieke geschiedenis. De titels in deze databank zijn niet direct toegankelijk. Gebruik hiervoor de Full-Text? knop of kijk in RUQuest of de UB de titel in haar bezit heeft. Bereik: 1965 - 2001
De International Medieval Bibliography is een bibliografische databank waar informatie over (nieuwe) publicaties met betrekking tot de middeleeuwen beschikbaar is. Publicaties worden bijgehouden vanaf 1967. De databank is gericht op publicaties die gaan over de late antieke periode tot en met de late middeleeuwen. De titels in deze databank zijn niet direct toegankelijk. Gebruik de Full-Text? knop om te zien of de UB de titel in haar bezit heeft, of zoek de titel op in RUQuest. Bereik: 1967 - heden
Womens Studies International is een bibliografische databank waarin verwijzingen naar publicaties op het gebied van vrouwenstudies te vinden zijn. Er is een handleiding beschikbaar. Deze databank geeft niet direct toegang tot de teksten. Gebruik de knop Full-text? om te zien of de UB de titel heeft, of kijk in RUQuest. Bereik: 1972 - heden Gerelateerd: Atria - Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis
Remdoc
Een digitale onderzoeksomgeving rondom alle geschreven en gedrukte documenten die betrekking hebben op leven en werk van Rembrandt van Rijn. Het zijn brieven, contracten, certificaten, boedelinventarissen, schuldbekentenissen, advertenties van veilingen en gegevens over geboorte, doop, trouwen en begrafenissen. Maar ook aantekeningen die de schilder maakte op de achterkant van schilderijen. Alles wat ooit geschreven of gedrukt is door of over Rembrandt, zit in RemDoc.
Rembench
A Digital Workbench for Rembrandt Research.
Four databases have been integrated by RemBench:
RKDartists, RKDimages, RemDoc, RUQuest
