UB-gids Engels en Amerikanistiek: Databanken, woordenboeken en encyclopedieën

LiteRom bevat boekrecensies, auteursinterviews en andere artikelen over Nederlandse literatuur en auteurs, die verschenen zijn in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen vanaf 1900 boekrecensies, auteursinterviews en andere artikelen over (vertaalde) niet-Nederlandstalige literatuur die verschenen zijn in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen vanaf 1976.

MLA International Bibliography (Modern Language Association) bevat verwijzingen naar tijdschriftartikelen en boeken op het gebied van de moderne Taal- en Letterkunde.
Bereik: 1963 - heden

In Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA) wordt verwezen naar tijdschriftartikelen, boeken, Amerikaanse dissertaties en boekbesprekingen op het gebied van linguïstiek en taalgedrag.
Bereik: 1973 - heden

MLA International Bibliography (Modern Language Association) bevat verwijzingen naar tijdschriftartikelen en boeken op het gebied van de moderne Taal- en Letterkunde.
Bereik: 1963 - heden

America: History & Life bevat verwijzingen naar tijdschriftartikelen en recensies van boeken en audiovisuele producten over geschiedenis en cultuur van de Verenigde Staten en Canada vanaf de prehistorie tot heden.
Bereik: 1964 - heden

De American National Biography Online bevat biografieën van meer dan 19.000 personen uit de Amerikaanse geschiedenis.

RUQuest is een zoekmachine voor de collectie van de UB Nijmegen en voor collecties van andere bibliotheken wereldwijd.
RUQuest bevat gedrukte en digitale boeken, tijdschriften, tijdschriftartikelen, boekhoofdstukken en meer.
Fulltext publicaties zijn te openen via de knop Volledige tekst bekijken.
Tutorial: RUQuest

Doorzoekbaar archief van tijdschriftartikelen, waarin de artikelen online fulltext beschikbaar zijn vanaf de eerste jaargang van een tijdschrift tot drie vijf jaar geleden.
Zelfstudiemodule: How to search JSTOR
Gerelateerd archief: Periodicals Archive Online

Het Web of Science van Clarivate Analytics bevat de Web of Science Core Collection (vanaf 1945-...) met verwijzingen naar internationale tijdschriftartikelen, conferentieverslagen, boeken en hoofdstukken uit boeken uit alle wetenschapsgebieden.
De gegevens van acht citatie-indexen zijn opgenomen:
- Science Citation Index Expanded
- Social Sciences Citation Index
- Arts and Humanities Citation Index
- Conference Proceedings Citation Index - Science (CPCI-S)
- Conference Proceedings Citation Index - Social Science & Humanities (CPCI-SSH)
- Book Citation Index - Science (BKCI-S)
- Book Citation Index - Social Science & Humanities (BKCI-SSH)
- Emerging Sources Citation Index
Chemische indexen:
- Current Chemical Reactions (CCR-EXPANDED)
- Index Chemicus (IC)
Bijzonder aan citatie-indexen is, dat kan worden opgezocht in welke later verschenen tijdschriftartikelen een publicatie wordt aangehaald.
Bereik: dagelijkse updates

Let op: Wanneer je als student/medewerker van de Radboud Universiteit/Radboudumc attenderingen creëert en/of bij het opslaan van informatie in Web of Science, vraagt Clarivate om een persoonlijk account aan te maken. Als je ervoor kiest om een persoonlijk account aan te maken, ligt de verantwoordelijkheid wat betreft deze Verwerking van Persoonsgegevens bij jou als student/medewerker zelf.

Zelfstudiemodule: Web of Science Help, Web of Science Platform: Training Resources
Gerelateerd: Journal Citation Reports

Van Dale online woordenboeken bevat:

• Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal - de Dikke Van Dale
  
• Van Dale Groot woordenboek Hedendaags Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Engels / Engels-Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Duits / Duits-Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Frans / Frans-Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Spaans / Spaans-Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Italiaans / Italiaans-Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Portugees / Portugees-Nederlands
  
• Van Dale Nederlands-Zweeds / Zweeds-Nederlands
  
• Van Dale Taalhandboek Nederlands
  
• Van Dale Taalhandboek Engels
  
• Synoniemen
  
• Spellinghulp
  
• Juridisch (Fockema Andreae's Juridisch woordenboek)

Nexis Uni is een database met fulltext artikelen uit Nederlandse dagbladen (zowel landelijk als regionaal), buitenlandse kranten en Nederlandse opinietijdschriften.
Bereik: circa 1990 - heden, dagelijkse updates
Handleidingen: Krantenartikelen zoeken, Nexis handleiding, LexisNexis zoekcommando's handleiding

Delpher geeft toegang tot Nederlandse gedigitaliseerde publicaties uit collecties van de Nederlandse bibliotheken, wetenschappelijke instellingen en erfgoedinstellingen. Delpher bevat gedigitaliseerde boeken, kranten, tijdschriften en radiobulletins uit de periode 17de tot en met de 20ste eeuw. De komende jaren wordt het aanbod voortdurend uitgebreid.
Handleiding: Krantenartikelen zoeken

The Times Digital Archive bevat de volledige weergave van alle afleveringen van de Times die zijn verschenen tussen 1785 en 2013.
Elk jaar wordt de coverage van het archief met een jaar uitgebreid.