Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

ACM Digital Library: Zoeken

De ACM Digital Library is een database voor literatuur op het gebied van de Informatica en bevat de volledige elektronische teksten van publicaties van de ACM (Association for Computing Machinery).

Inhoud

De homepage van ACM Digital Library bevat een aantal onderdelen. Klik op de afzonderlijke onderdelen voor uitleg:

  1. Zoekbalk
  2. Geavanceerd zoeken
  3. Browse Digital Library
  4. Inloggen en\of registreren
  5. Browsen in onderdelen van de database
  6. Zoektips

 

1. Zoekbalk

Begin met het invullen van de zoekterm en er verschijnen een aantal voorbeelden.Je kunt op een voorbeeld klikken of doorgaan met het invullen van je zoektermen.

De zoekresultaten verschijnen :

1. Hier zie je het aantal treffers dat is gevonden in de ACM Full-Text Collection. Klik op Expand your search to the ACM Guide to Computing Literature voor meer resultaten
2. In dit menu kun je je zoekresultaten verfijnen
3. Je kunt  op de titel klikken voor nog meer informatie en je kunt de resultaten exporteren naar o.a. EndNote of de fulltext lezen.
4. Hier kun je resultaten van je zoekactie in andere rubrieken vinden.

2. Geavanceerd zoeken

De ACM Digital Library bestaat uit 2 collecties waarin je kunt zoeken:

The ACM Full-Text Collection : will return results from all articles ever sponsored
or published by ACM along with a set of vetted, hosted content from select publishers.
All of this content is made available directly from The ACM Digital Library.

The ACM Guide to Computing Literature is the most comprehensive bibliographic
database focused exclusively on the field of computing. This database includes all of
the content from The ACM Full-Text Collection along with citations, and links where possible,
to all other publishers in computing.

Advanced Search staat rechts onder de zoekbalk op de homepage van ACM.
Je kunt hier op woorden of frases zoeken. Frases kun je tussen dubbele aanhalingstekens zetten:

1  Hier kun je het betreffende veld kiezen, bv. Author. Vul bij Enter Search term in: "Achten, Peter"
2  Hier kun je zoekbalken toevoegen
Filter hier op een veld

Filter o.a. op:


4  Maak hier je keuze voor matches all, any of none en klik daarna op Search

 Bij Filters kun je o.a. zoeken in de volgende velden:

  • Primary CSS :
  • CSS, bv.: Networks

In het door ACM opgestelde ACM Computing Classification System (CCS), kunnen auteurs de Index Terms zoeken en aan
hun artikel toevoegen. Voor meer informatie over CCS: 2012 ACM Computing Classification System.

3. Browse Digital Library

Hier kun je de publicatietype kiezen :

Hier kun je de uitgevers van deze publicatietypes kiezen:

Heb je op Browse Books geklikt dan komen de resultaten.
Die kun je in Applied Filters (1) aanpassen en verfijnen. Klik op een titel om alle gegevens van het boek te zien en het resultaat te bewaren (2)



 

 

Heb je op Browse by Publisher geklikt dan komen de resultaten.
Die kun je in Applied Filters (1) aanpassen en verfijnen. Klik op een titel (2) om alle gegevens van het boek te zien en het resultaat te bewaren

In Collections kun je in de afzonderlijke delen browsen, als daar zijn:

  • ACM International Conference Proceeding Series (ICPS)
  • ACM Classic Book Series
  • Hosted Content (Tijdschriften van andere uitgevers: MIT, Springer, etc.)
  • ACM Oral history interviews
  • ACM Curricula Recommendations
  • NSF Workshop Reports (National Science Foundation)
  • Datasets Artifacts (Software systemen, scripts, input datasets, etc.)
  • Software Artifacts (Software systemen, scripts, input datasets, etc.)

4. Inloggen en\of registreren

Klik rechtsboven in het beginscherm op Sign in als je een account hebt of op Register om te registeren.
Registratie is gratis. Vul je emailadres in en klik op Continue. Vul de velden in en klik op Continue.

 

Als je een account hebt klik op Sign in en kies voor Personal Login.

Met een account kun je resultaten bewaren in My Binders of alerts aanmaken via My Saved Searches.

5. Browsen in alle onderdelen van de database

Klik op de afzonderlijke onderdelen om te zoeken:

Bijvoorbeeld Journals. Je kunt op een tegel met een tijdschriftnaam klikken of een zoekactie doen rechtsboven.

6. Zoektips

  • Exacte frases of namen zoeken door middel van dubbele aanhalingstekens : "museum of natural history"
  • Uitsluiten van een term door gebruik te maken van -teken : museum -Paris
  • Een exacte term zoeken : NeXT
  • Gebruik een asterisk (*) om één of meerdere karakters te vervangen