Skip to main content

ACM Digital Library: Home

De ACM Digital Library is een database voor literatuur op het gebied van de Informatica en bevat de volledige elektronische teksten van publicaties van de ACM (Association for Computing Machinery).

ACM Digital Libary

Wat is ACM Digital Library?

De ACM Digital Library is een database voor literatuur op het gebied van de Informatica. De database bevat  fulltext  van en verwijzingen naar publicaties van de ACM (Association for Computing Machinery): tijdschriftartikelen, artikelen in newsletters en conference proceedings vanaf 1954.
In de ACM Digital Library kun je ook de ACM Guide to Computing Literature raadplegen, een zoeksysteem met (2 miljoen) bibliografische gegevens en samenvattingen van publicaties van ACM en andere uitgevers.

De ACM Guide to Computing Literature is een onderdeel van ACM Digital Library en niet apart te raadplegen, het is de onderliggende bibliografische database.
Op de campus of via VPN heb je toegang tot de fulltext artikelen. Vanaf thuis kun je wel zoeken, maar moet je inloggen om de fulltext artikelen te kunnen inzien.

Tutorials

Digital Library Weekly Online Training Sessions: een powerpoint met informatie over de ACM Digital Library en een aantal video's met uitleg.

Veelgestelde vragen over ACM Digital Library