Skip to Main Content

Data Juridica: Artikel niet beschikbaar

Module over Data Juridica met uitleg en oefeningen

Inleiding

Is een tijdschrift niet aanwezig in een van de bibliotheken van de RU dan kun je in RUQuest opzoeken in welke bibliotheek in Nederland het tijdschrift wel aanwezig is. Of zoek op het internet of het gewenste artikel misschien gratis online beschikbaar is gesteld.

Hieronder staat meer uitleg.

Een artikel in handen krijgen dat niet beschikbaar is via de Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit

Steeds meer publicaties worden gratis online beschikbaar gesteld. Deze zijn te vinden via een zoekmachine als Google Scholar. Je kunt in dat geval zoeken met achternaam van de auteur(s) en/of titel van het artikel.

Tip
Het is handig de titel tussen dubbele aanhalingstekens te zetten ("titel artikel").

 

Oefening
Probeer de volgende bijdrage maar eens via Google Scholar te vinden
R.J.B. Schutgens, 'Het Voorstel-Halsema en de toetsbaarheid van de wet', Regelmaat 2007, afl. 1, p. 12-27.

Google Scholar Search

Heb je een tijdschrift niet kunnen vinden in de Universiteitsbibliotheek Nijmegen (omdat het niet in de collectie is opgenomen of omdat het naar de binder is) dan kun je in RUQuest zien waar een tijdschrift wel aanwezig is. Ga naar Geavanceerd zoeken en selecteer bij de Zoekhulpen en vervolgens bij Bibliotheeklocatie Libraries in the Netherlands. Nu kun je bijvoorbeeld gaan zoeken op de titel in onderstaande afbeelding.

Heb je een tijdschrift gevonden en staat er In bezit van: Libraries in the Netherlands, klik dan op de titel om te zien waar het tijdschrift wel aanwezig is.

Via de knop Request item other libraries kun je een kopie van het gewenste artikel op laten sturen. Tegenwoordig ontvang je vrijwel altijd een scan van het artikel naar je e-mailadres.

 

Informatie
Een artikel vraag je aan via het IBL1. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Universiteitsbibliotheek.

 


  1. IBL is de afkorting voor interbibliothecair leenverkeer.