Skip to Main Content

IEEE Xplore: Alerts

IEEE Xplore is een digitale bibliotheek die fulltext toegang biedt tot technische literatuur op het gebied van elektrotechniek, informatica, electronica en aanverwante disciplines.

Alerts

Als je aangemeld bent bij IEEE (zie tabblad Registreren) kun je alerts aanmaken, dat wil zeggen dat je een bericht krijgt wanneer er nieuwe resultaten over een bepaalde zoekopdracht zijn bijgekomen.

Hoe stel je een alert in?
Wanneer je een geschikte zoekopdracht hebt gedaan, waarvan je alerts wil ontvangen als er nieuwe resultaten bijkomen, klik je op Set search alerts in je zoekresultaten.


Vervolgens kun je je zoekopdracht een naam geven. De alert wordt naar het emailadres gestuurd wat zichtbaar is. Klik dan op Save

Als je aangemeld bent bij IEEE (zie tabblad Registreren) kun je via My Settings kiezen voor Content Alerts. Met deze functie kun je er voor kiezen om e-mail te ontvangen wanneer er bijvoorbeeld een nieuw aflevering van een tijdschrift uitkomt, een conferentie is, nieuwe Books uitkomen, IEEE Standards By Version, bv. "165-1977 - IEEE Standard Definitions of Terms for Analog Computers" of dat er Citations zijn gedaan.

Klik op de gewenste tab en vink aan waarover je e-mails wilt ontvangen. Vink een tijdschrift of rubriek aan of uit en klik op Reset of Update

Alerts van conferenties komen wekelijks en alerts voor eBooks maandelijks.

Ga naar My Settings en kies voor Search Alerts. Daar zie je je alerts op een rijtje en kun je kiezen om ze te veranderen, verwijderen, uit te zetten of RSS-feeds ervan aan te zetten.
Je kunt maximaal 15 search alerts instellen.

Mocht je de alerts naar een ander e-mail adres willen sturen, of de volgende melding krijgen:

dan kun je op de website van IEEE, indien je ingelogd bent, onder My Settings kiezen voor Preferences. Daar kun je onder andere instellen waar en hoe je de mail wil ontvangen. Negeer je de melding, dan gaat de alert naar het e-mailadres waarmee je bent ingeschreven, als Plain Text.


 

Wanneer je via RSS-feed je alerts wenst te onvangen klik je bij Search Alerts op :
Via de browser kun je je dan Abonneren op deze feed.