Skip to Main Content

IEEE Xplore: Geavanceerd zoeken

IEEE Xplore is een digitale bibliotheek die fulltext toegang biedt tot technische literatuur op het gebied van elektrotechniek, informatica, electronica en aanverwante disciplines.

Geavanceerd zoeken

In Advanced Keyword/Phrases kun je verschillende opties aanvinken om je zoekactie te verfijnen, bv. Open Access, Books & eBooks of Standards. Maar je kunt ook aanvinken dat je alleen in Metadata Only (abstract, titel en trefwoorden) wilt zoeken of in Full Text & Metadata.

In het voorbeeld rechts wordt gezocht in Full Text & Metadata op auteur van Eekelen, Document Title architecture en in IEEE Terms smart grids. Daarnaast kun je bij Publisher, Content Types en Publication Year je voorkeur aanvinken.

In Command Search kun je aan de hand van Data Fields en Operators (zie rechts) een zoekactie doen. Je hebt de beschikking over meer zoekvelden en meer controle over de volgorde van de zoekresulten.

Maximaal 15 zoektermen kun je gebruiken. Voor meer voorbeelden van commando gestuurd zoeken kun je klikken op "See more Examples"
 

In Citation Search vul je de gegevens van een publicatie in die je weet en klikt op Search. Je hoeft niet alle velden in te vullen, maar als je meer velden weet zul je het artikel sneller vinden. Hieronder zie je 2 voorbeelden :