De podcast 'History of Philosophy without any gaps' heeft als doel om de gehele geschiedenis van de filosofie te behandelen. De auteur richt zich niet alleen op de westerse filosofie, maar ook op niet-westerse filosofie. Deze podcast wordt door een professor gemaakt en is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur.
In Past Masters zijn in elektronische vorm de werken beschikbaar van enkele grote filosofen (Thomas van Aquino, Descartes, Fichte, Kant, Leibniz, Peirce, Schopenhauer, Wittgenstein) en werken uit de Britse filosofie van 1600-1900, theologie en de politieke filosofie. Tevens is het verzamelde werk van Darwin beschikbaar.
DOAB is een doorzoekbare databank met wetenschappelijke monografien die door wetenschappelijke uitgevers in open access toegankelijk zijn gemaakt. De collectie omvat alle wetenschapsgebieden met nadruk op humaniora, rechtsgeleerdheid en sociale wetenschappen.
DOAJ is een website met circa 12.000 open access tijdschriften. Het doel van DOAJ is een zo compleet mogelijk overzicht te geven van kwalitatieve, open access, peerreviewed tijdschriften.
Google booksMiljoenen boeken doorzoeken. Boeken waarop geen auteursrecht meer rust zijn volledig te lezen. Van andere boeken zijn fragmenten beschikbaar.
Internet archive booksVolledig beschikbare boeken waarop geen auteursrecht meer rust. Meer dan 15 miljoen teksten en boeken.
OAPEN LibraryThis link opens in a new windowOpen access boeken
OAPEN is een afkorting van Open Access Publishing in European Networks.
De OAPEN Library bevat vrij toegankelijke peerreviewed wetenschappelijke boeken op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Gerelateerd: Directory of Open Access Books (DOAB)
PerséeGroot Frans portaal dat toegang biedt tot vele jaargangen van tijdschriften uit een grote reeks disciplines
Project GutenbergMeer dan 50.000 boeken volledig online beschikbaar. Vooral boeken waarop geen auteursrechten meer rusten.
Radboud RepositoryThis link opens in a new windowWetenschappelijke publicaties; Radboud Universiteit, Radboudumc
De Radboud Repository bevat de (open access) wetenschappelijke output van de Radboud Universiteit, waaronder de digitaliseerde proefschriften vanaf de oprichting van de universiteit in 1923. Introductievideo: Radboud Repository in a nutshell