Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

EndNote X9 Basiscursus

4.7 Libraries synchroniseren en delen met anderen

Libraries synchroniseren

Libraries in uw desktop EndNote programma, EndNote Online en uw iPad EndNote zijn te synchroniseren, zodat alle referenties, bijlages en notities gelijk zijn ongeacht van waar u de betreffende library opent.
Bij een geopende library klikt u op de button of op 'Configure Sync' links op het scherm om het synchroniseren te starten.
Dit venster zal verschijnen:

Login met uw EndNote Online account of creëer een nieuw account. Als u al een Web of Science account hebt kunt u ook dat account gebruiken om in te loggen in EndNote Online.
Let op: Slechts één desktop library kan worden gesynchroniseerd met uw EndNote Online. Bij het synchroniseren van een nieuwe library zullen libraries worden samengevoegd met alle oorspronkelijke groepen en referenties. U krijgt een melding voordat dit gebeurt. Als u besluit om libaries samen te voegen gebruikt u daarna dan de laatste library als uw nieuwe library.
Uw logingegevens worden opgeslagen bij Preferences - Sync.


Libraries of groepen delen met anderen

Let op:
* Voordat een library of groep gedeeld kan worden moet deze eerst volledig gesynchroniseerd worden.
* Om in staat te zijn een EndNote library of groep te delen met collega's (max. 100 EndNote X7 of X8 of X9 gebruikers) moeten alle uitgenodigden een EndNote Online account hebben of er een aanmaken.

Als u een library of groep wilt delen met collega's klik op en start met zoeken op voornaam, achternaam of e-mailadres. Een uitnodiging wordt verstuurd per e-mail. Reminders versturen is ook mogelijk.

Zodra men de uitnodiging heeft geaccepteerd zal men toegang hebben, vanaf het eigen desktop EndNote programma, tot alle referenties, PDF's, bijlagen en notities in deze gedeelde library of groep.
Om de uitnodiging te kunnen accepteren moet men inloggen in het eigen EndNote Online account. Gebruik hierbij dezelfde login-gegevens als wanneer u inlogt bij EndNote Online of bij het synchroniseren van een desktop library.

De gedeelde library is te openen via File > Open Shared Library

Iedere deelnemer heeft bevoegdheid om zaken aan te passen.
Activiteiten zijn te volgen via de button waar alle wijzigingen, aanvullingen, notities e.d. te zien zijn (max. 500 regels) die gemaakt zijn door degenen die toegang hebben tot de gedeelde library of groep.
Veranderingen die zijn doorgevoerd in EndNote desktop of iPad EndNote worden getoond.
Veranderingen gemaakt in EndNote Online worden niet getoond.
Een item in the feed toont de naam van degene die actief was en een beschrijving van de activiteit.
Klikken op een actieve link in the feed laat de betreffende referenties in een aparte resultatenset zien.
Inactieve links zijn alleen informatief (bijv. de naam van een nieuwe deelnemer aan de gedeelde library).