LibGuides: UB-gids FNWI: Scheikunde, MLW & Science

Scheikunde, MLW & Science

Web of Science This link opens in a new window

Het Web of Science van Clarivate Analytics bevat de Web of Science Core Collection (vanaf 1945-...) met verwijzingen naar internationale tijdschriftartikelen, conferentieverslagen, boeken en hoofdstukken uit boeken uit alle wetenschapsgebieden.
De gegevens van acht citatie-indexen zijn opgenomen:
- Science Citation Index Expanded
- Social Sciences Citation Index
- Arts and Humanities Citation Index
- Conference Proceedings Citation Index - Science (CPCI-S)
- Conference Proceedings Citation Index - Social Science & Humanities (CPCI-SSH)
- Book Citation Index - Science (BKCI-S)
- Book Citation Index - Social Science & Humanities (BKCI-SSH)
- Emerging Sources Citation Index
Chemische indexen:
- Current Chemical Reactions (CCR-EXPANDED)
- Index Chemicus (IC)
Bijzonder aan citatie-indexen is, dat kan worden opgezocht in welke later verschenen tijdschriftartikelen een publicatie wordt aangehaald.
Bereik: dagelijkse updates

Let op: Wanneer je als student/medewerker van de Radboud Universiteit/Radboudumc attenderingen creëert en/of bij het opslaan van informatie in Web of Science, vraagt Clarivate om een persoonlijk account aan te maken. Als je ervoor kiest om een persoonlijk account aan te maken, ligt de verantwoordelijkheid wat betreft deze Verwerking van Persoonsgegevens bij jou als student/medewerker zelf.

Zelfstudiemodule: Web of Science Help, Web of Science Platform: Training Resources
Gerelateerd: Journal Citation Reports
Reaxys This link opens in a new window

Reaxys is een web-based, chemische zoekmachine, met verwijzingen naar tijdschriften en patenten, waarmee onder andere gezocht kan worden op:
- chemische reacties
- (delen van) verbindingen
- fysische/chemische eigenschappen van verbindingen
- spectra
- type reacties en naamreacties
Ook kan een syntheseplan aangemaakt worden.
Bereik: ~1800 - heden
Zelfstudiemodule: Reaxys
Gerelateerde database: Science of Synthesis
PubMed This link opens in a new window
PubMed is een gratis toegankelijke database en de meest geraadpleegde database voor biomedische artikelen. De inhoud is praktisch identiek aan Medline. PubMed heeft een andere zoekinterface en zoekmogelijkheden.
Bereik: 1946 - heden, dagelijkse updates
Zelfstudiemodules: PubMed Basis, PubMed Geavanceerd
Gerelateerde databases: Embase, Cochrane Library, Web of Science
Science of Synthesis This link opens in a new window

Databank waarin je op synthesemethodes zoekt via structuur en/of tekst. Als resultaat krijg je artikelen waarin de synthese beschreven is: experimentele procedure, reactieschema en resultaten van de synthese. Ook is het mogelijk om te browsen op specifieke klasse van verbindingen of speciale onderwerpen als cross-coupling of stereoselectieve synthese.
Tutorial: Quick Start Guide
Gerelateerde databases: Reaxys, Web of Science
arXiv This link opens in a new window
ArXiv bevat meer dan 1 miljoen fulltext voorpublicaties (open access) op het gebied van Natuur- en Sterrenkunde, Wiskunde, Informatica, Mathematische Biologie, Statistiek en Mathematische Economie. Hoewel arXiv geen gebruik maakt van peerreview (collegiale toetsing) houdt een groep toezichthouders de ingeleverde artikelen in de gaten en hercategoriseren deze indien nodig of wijzen ze af wanneer het geen wetenschappelijk tijdschriftartikel betreft.
Bereik: 1992 - heden
Gerelateerde database: Astrophysics Data System

BioRxiv
more...less...

BioRxiv bevat voorpublicaties (open access) op het gebied van de levenswetenschappen.
MedRxiv
more...less...
Preprint server, so papers are not peer-reviewed yet.

General Chemistry Virtual Textbook This link opens in a new window
Een website met uitleg over alle basischemie voor eerstejaars. Enkele gevorderde chemische onderwerpen worden ook behandeld. De 'lessen' bevatten duidelijke plaatjes en soms ook voorbeeldopgaven. De website is opgezet door een (nu gepensioneerde) chemicus aan de Simon Fraser University, Canada.
RTECS This link opens in a new window

RTECS: Registry of Toxic Effects of Chemical Substances. Een database met chemicalin en hun toxische eigenschappen. Gezocht kan worden op systematische of triviale naam, molecuulformule, op trefwoord of op CAS-nr. (niet op structuur).
Gerelateerd: PubChem, TOXNET

Voor (e-)boeken in de collectie van de Radboud Universiteitsbibliotheek:

RUQuest This link opens in a new window
RUQuest is een zoekmachine voor de collectie van de UB Nijmegen en voor collecties van andere bibliotheken wereldwijd.
RUQuest bevat gedrukte en digitale boeken, tijdschriften, tijdschriftartikelen, boekhoofdstukken en meer.
Fulltext publicaties zijn te openen via de knop Volledige tekst bekijken.
Tutorial: RUQuest

Chemische Feitelijkheden This link opens in a new window

Chemische Feitelijkheden is een actuele encyclopedie over moleculen, mensen, materialen en milieu.
Tien keer per jaar verschijnt een uitgave met een nieuw onderwerp. In de uitgave wordt de context behandeld van het onderwerp, de basiskennis die er aan ten grondslag ligt en tot slot wordt diepgaandere informatie over het onderwerp aangeboden.
De uitgaven zijn als PDF te downloaden, dus zowel on- als offline te raadplegen. Gedrukte edities van de huidige jaargang zijn ter inzage aanwezig in de Library of Science.
Bereik: 1991 - heden
Gerelateerde bronnen: Encyclopedia of Life Sciences, Reaxys
CRC Handbook of Chemistry and Physics This link opens in a new window

In dit handboek vind je algemene informatie over verschillende specifieke gebieden in de Scheikunde en Natuurkunde. Ook vind je tabellen met chemische en fysische eigenschappen van allerlei verbindingen. Naast het zoeken in de inhoudsopgave kun je ook op structuur zoeken of bepaalde eigenschappen, zoals CAS-nummer, molmassa of structuurformule.
Gerelateerde bronnen: ACS Reagent Chemicals, PubChem, Encyclopedia of Spectroscopy and Spectrometry
Encyclopedia of Life Sciences This link opens in a new window

eLS (voorheen bekend als de Encyclopedia of Life Sciences) is een maandelijks geactualiseerd naslagwerk met meer dan 5000 peer-reviewed artikelen geschreven door experts in het veld. eLS artikelen verschaffen informatie, ook voor de niet-specialist, met inbegrip van biochemische en taxonomische informatie, acroniemen, synoniemen, eenheden en andere technische gegevens.
Gerelateerde bron: Encyclopedia of Life
Encyclopedia of Spectroscopy and Spectrometry This link opens in a new window

Encyclopedie op het gebied van spectroscopie en spectrometrie. De encyclopedie is doorzoekbaar op trefwoord of via browsen door de index.
Gerelateerde database: Web of Science
Wiley Encyclopedia of Chemical Biology This link opens in a new window
In deze encyclopedie vind je gepeerreviewde informatie, waarbij de focus ligt op de fundamentele wetenschap van biologische structuren en systemen, het gebruik van chemische en biologische technieken voor dit onderzoek en de toepassing van deze kennis in vakgebieden als drug discovery, sensortechnologie en katalyse.
De belangrijkste onderwerpen zijn:
- Biomoleculen in de cel
- De chemie van biologische processen en systemen
- Chemische biologie van celonderdelen
- Technieken in de chemische biologie
- Toepassingen van chemische biologie
Encyclopedia of Analytical Chemistry This link opens in a new window

Encyclopedie op het gebied van de analytische chemie. Omvat alle aspecten van theorie en instrumentatie tot toepassingen en technieken.

Oxford Dictionary of Chemistry by John Daintith (Editor)
ISBN: 9780199204632
Publication Date: 2008-04-15

Alle verplichte literatuur voor scheikunde, MLW en science vind je ter inzage in de Library of Science. Een aantal boeken is ook beschikbaar als e-book! Je kunt ze downloaden vanaf de pagina e-books voor scheikunde.